Hur lång tid varar en ljusterapibehandling?

Kort förklarat: ju starkare ljus – desto kortare tid varar en ljusterapibehandling.

Med de mest effektiva ljusterapilampor, som avger 10 000 lux på en arms längd, har du dagligen behov av endast ca 30 minuter eller mindre. Ljusterapilampor med LED teknik avger blåberikat vitt ljus och är speciellt effektiva. Här kan du också nöja dig med kortvarig behandling på ca 20-30 minuter.

Ljusterapilampor på en mellannivå avger ca 5 000 lux på en arms avstånd. Här varar en ljusterapibehandling ca 60 minuter. Detta tilltalar många användare.

Om du har möjlighet för att tillbringa längre tid framför en ljusterapilampa (t.ex. vid skrivbordet), eller om du kan gå till och från under loppet av dagen, kommer varaktigheten av ljusterapibehandlingen med ljusterapilampor på lägsta nivå, som avger 2 500 lux, vanligtvis vara 2 timmar och är ett ekonomiskt alternativ.

Alla människor är olika. Därför kommer vi att börja med att råda dig att använda din ljusterapilampa en aning längre än rekommenderat och se hur effekten artar sig. Om dina symptom har förbättrats efter få dagar, kan du gradvis minska behandlingstiden och se om detta gör någon skillnad.

Tillbaka till blogg